Slide
Slide

Сандански. Над 10 млн. лв. са инвестирани в хотелската инфраструктура на Сандански през последните 2 години. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време  на откриването на новото крило на парк-хотел „Пирин“, който е собственост на наследниците на Стефан Шарлопов.

„През последните години виждаме устойчив ръст на туристическия сектор, а всяка година хотелите в общината посрещат все повече туристи“, каза зам.-министър Манолев за 24 часа. По думите му повечето туристи не означават само оборот за големите хотели, а милиони левове оставени в местната икономика на общината. „Разкриването на повече места за настаняване е и крачка за изпълнение на стратегическата ни цел – за утвърждаване на Сандански като целогодишна дестинация със средна продължителност на престоя на туристите от поне 5 нощувки“, акцентира той.

Александър Манолев не пропусна да почете и паметта на Стефан Шарлопов, който бе не само двигател на проекта, но и работеше за утвърждаване на Сандански като едно от най-добрите места за СПА туризъм в България. „Щом повече от година като ни напусна Стефан Шарлопов, продължаваме да се събираме, за да отбелязваме плодовете на неговия труд, значи той наистина е направил много и е оставил ярка след себе си“, подчерта Александър Манолев в емоционалното си слово.

Инвестицията в новата материална база на парк-хотел „Пирин“ е 6 млн. лв., а в новото крило на разположение на гостите ще има 56 стаи и 2 апартамента в най-високия клас туристически продукт.

На събитието присъстваха кметът на община Сандански Кирил Котев, общински съветници, кметове на населени места, представители на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и други.

Сподели публикацията