Slide
Slide

Балчик. Представителната изложба на ДКИ КЦ „Двореца“ ще гостува на Българския културен институт в Будапеща в продължение на един месец.
Фото – изложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик” включва снимки на движими и недвижими културни ценности, архитектурни елементи, артефакти и градини изграждащи архитектурно-парков комплекс Двореца. Авторските снимки на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева представляват 40 цветни отражения на впечатленията, които кралската атмосфера в дворцовия комплекс оставя в професионалните фотографи. Разказът за рая на балчишки бряг се допълва от 20 автентични черно-бели фотоси, отразяващи възможностите на безкрайно талантливите италиански архитекти Америко и Агустино, както и на швейцарския градинар Жул Жани, които създават дворцовата архитектурно – паркова композиция.

Изложбата е посветена на красотата, непреходното и вечно влияние на архитектурните стилове, живеещи в едно уникално място на брега на белокаменния град Балчик. Снимките предизвикват колоритност, взрив от енергия и великолепна емоция.
Откриването на изложбата ще се състои на 5 април в БКИ – Будапеща. Официални гости на събитието ще бъдат г-жа Уляна Богданска – посланик на Република България в Унгария и г-н Чавдар Петков – ръководител СТИВ.

Сподели публикацията