100 дни BGtourism.BG
100 дни BGtourism.BG
Slide
Slide
Slide
Slide

Здравейте, приятели на BGtourism.BG!

Днес се навършват първите 100 дни от основаването на Информационна агенция BGtourism.BG. Реших да направя този сайт като обединя над 20-годишния си професионален опит в сферата на журналистиката и над 7 години в туристическия бранш.

Завършил съм висше образование със специалност „Туризъм“. През последните години имах привилегията ежедневно да се уча в туризма в една от най-големите компании, да се уча от професионалисти на всички нива – големи и достойни личности! Имах шанса да бъда до хора, които ми показаха тънкостите на професията, които ме научиха да мисля мащабно, да изградя нови приятелства и контакти в страната и по света. Днес имам възможността да продължа своя професионален път в туризма в друга голяма компания, както и да надградя своето образование, но в сферата на дигиталния маркетинг в Международно висше бизнес училище.

Като журналист имам над 50 000 публикации в местния и национален печат, а в кабелните телевизии, и за кратко като кореспондент на национални медии, имам над 7 000 часа телевизионен ефир. С гордост мога да споделя, че в професията си като журналист също съм имал най-добрите учители – Димитър и Сабина Дукови, които ме научиха да работя с ентусиазъм и да бъда иновативен. Интервюирал съм президенти, премиери, ръководители на федерации, големи спортисти и актьори, хора на всички нива и браншове. Интервюирал съм и обикновени, стойностни хора, и съм показвал техните истински истории.

Незабравими бяха и благотворителни търгове, които организирах и в които разиграхме топката на Барселона от Шампионската лига, тениски на Григор, спортни предмети на Станка Златева, Веско Топалов, Симона Пейчева, Катя Дафовска и още много, много други големи спортисти и приятели, за да реализираме онова, което осмисля дните ни – да правим добро!

През 2008 година написах спортната енциклопедия „От равна Добруджа до върховете на Олимп“, реализирана заедно с мой скъп приятел, който днес е на едно може би по-добро място и с голям интерес следи развитието на своя любим роден край. Съавтор съм на две детски книги.

Инициирал съм множество интересни и имиджови прояви с цел да презентираме по най-добрия начин Добруджа като туристическа и спортна дестинация, като една от тях е Световният рекорд за Книгата на Гинес за най-много таблоиграчи в рамките на час. През 2014 г. създадох и международния тенис турнир Royal cup заедно с НВ Симеон Втори и Царица Маргарита, който днес е любим за стотици тенисисти от Лас Вегас до Москва.

А помните ли „Закуските с шампиони“ с Йордан Йовчев, Тервел Пулев, Евгения Раданова, Мария Гроздева…, както и уникалния „5-звезден шахматен мач под звездите“ на покрив на хотел заедно с братята Кубрат и Тервел Пулеви, и с Веско Топалов.

С гордост мога да споделя, че предложих на ACES Europe – организацията, която удостоява с титлите за Европейска столица на спорта и Европейски град на спорта, да основат титла Европейски курорт на спорта, с каквато Албена заслужено ще се удостои през следващата година за прекрасния си 50-годишен юбилей – за тази кауза работиха през последните десетилетия голям брой специалисти, някои от тях не са вече между нас, но с професионализма и сърцатата си работа поставиха основите по най-успешния начин за следващите поколения колеги и гости на Перлата на Българското Черноморие. Реализирахме и нов модерен тенис център, който вече е магнит за множество тенис школи от цял свят.

Щастлив съм, че имам възможността да работя в екип с един прекрасен нов отбор, който е истинско богатство за своя град – Каварна! Заедно с кметския екип изготвихме стратегия за развитието на спорта в черноморската община, като това даде възможност спортният календар да бъде по-разнообразен, а децата да бъдат ангажирани, да създават нови приятелства и да се докоснат до множество уважавани и успешни личности – примери за нас днес.

Преди 9 години основах първата спортна информационна агенция CenterSport.org. И още много, много лични и успешни проекти, които са ме заредили с енергията да продължа и са ми дали житейски и професионален опит.

Това лято с BGtourism.BG направих поредната стъпка напред, защото обичам да пиша, обичам и родния си край. Често за него липсват информации в националните информационни агенции, телевизии и радиа. Затова и акцентът тук е Добруджа – добруджанецът да се почувства специален и това да бъде неговото истинско и интересно място в голямата мрежа. В BGtourism.BG гарантирам, че няма да видите скучни прессъобщения или непроверена информация.

В BGtourism.BG главните герои са хората – лицата на Добруджа, които работят за просперитета на своите семейства, за своя роден край, за своята държава!

BGtourism.BG е мястото на бизнеса, който се опитва да оцелее и движи икономиката на региона, на страната. Тук водещо място имат новините от туризма и от добруджанските общини – животът в тях, такъв, какъвто е!

Защо BGtourism.BG? Защото Добруджа е туристическа дестинация, а голяма част от хората тук са свързани с този бранш. Добруджа  – тя е винаги красива и вдъхновяваща. Тя е дом на множество културни и спортни събития. Тя е избор и за милиони вече туристи през годините, които обичат нашето море и хотели за почивка. Тя е бащин дом на множество успешни личности, които са по всички точки на света и до най-високите нива на големи компании. Ще Ви ги показваме заедно с екипа, който селектирах, за да получавате богата и любопитна информация – бързо и точно! Първи да бъдете информирани с ексклузивни и авторски публикации! Заедно ще вървим и градим бъдещето на Добруджа, а за краткото си време вече благодаря за гласуваното доверие на многохилядната ежедневна аудитория! Всъщност този сайт трябваше да бъде регионален, но посетителите ме изненадаха и отдавна показаха, че страницата е надхвърлила пределите на региона и искат да има повече любопитни вести и от страната, и света.

А Добруджа – това е всеки един от нас, който е роден на това магическо място, където България първа посреща изгрева на слънцето. С екипа ми ще работим да спечелим вниманието ви, като ви подаряваме не само информация, но и емоции!

Руслан Йорданов

Собственик на BGtourism.BG

 

Сподели публикацията