Slide
Slide

Здравейте, приятели на BGtourism.BG!

Днес се навършват първите 100 дни от основаването на Информационна агенция BGtourism.BG. Реших да направя този сайт като обединя над 20-годишния си професионален опит в сферата на журналистиката и над 7 години в туристическия бранш.

Завършил съм висше образование със специалност „Туризъм“. През последните години имах привилегията ежедневно да се уча в туризма в една от най-големите компании, да се уча от професионалисти на всички нива – големи и достойни личности! Имах шанса да бъда до хора, които ми показаха тънкостите на професията, които ме научиха да мисля мащабно, да изградя нови приятелства и контакти в страната и по света. Днес имам възможността да продължа своя професионален път в туризма в друга голяма компания, както и да надградя своето образование, но в сферата на дигиталния маркетинг в Международно висше бизнес училище.

Като журналист имам над 50 000 публикации в местния и национален печат, а в кабелните телевизии, и за кратко като кореспондент на национални медии, имам над 7 000 часа телевизионен ефир. С гордост мога да споделя, че в професията си като журналист също съм имал най-добрите учители – Димитър и Сабина Дукови, които ме научиха да работя с ентусиазъм и да бъда иновативен. Интервюирал съм президенти, премиери, ръководители на федерации, големи спортисти и актьори, хора на всички нива и браншове. Интервюирал съм и обикновени, стойностни хора, и съм показвал техните истински истории.

Незабравими бяха и благотворителни търгове, които организирах и в които разиграхме топката на Барселона от Шампионската лига, тениски на Григор, спортни предмети на Станка Златева, Веско Топалов, Симона Пейчева, Катя Дафовска и още много, много други големи спортисти и приятели, за да реализираме онова, което осмисля дните ни – да правим добро!

През 2008 година написах спортната енциклопедия „От равна Добруджа до върховете на Олимп“, реализирана заедно с мой скъп приятел, който днес е на едно може би по-добро място и с голям интерес следи развитието на своя любим роден край. Съавтор съм на две детски книги.

Инициирал съм множество интересни и имиджови прояви с цел да презентираме по най-добрия начин Добруджа като туристическа и спортна дестинация, като една от тях е Световният рекорд за Книгата на Гинес за най-много таблоиграчи в рамките на час. През 2014 г. създадох и международния тенис турнир Royal cup заедно с НВ Симеон Втори и Царица Маргарита, който днес е любим за стотици тенисисти от Лас Вегас до Москва.

А помните ли „Закуските с шампиони“ с Йордан Йовчев, Тервел Пулев, Евгения Раданова, Мария Гроздева…, както и уникалния „5-звезден шахматен мач под звездите“ на покрив на хотел заедно с братята Кубрат и Тервел Пулеви, и с Веско Топалов.

С гордост мога да споделя, че предложих на ACES Europe – организацията, която удостоява с титлите за Европейска столица на спорта и Европейски град на спорта, да основат титла Европейски курорт на спорта, с каквато Албена заслужено ще се удостои през следващата година за прекрасния си 50-годишен юбилей – за тази кауза работиха през последните десетилетия голям брой специалисти, някои от тях не са вече между нас, но с професионализма и сърцатата си работа поставиха основите по най-успешния начин за следващите поколения колеги и гости на Перлата на Българското Черноморие. Реализирахме и нов модерен тенис център, който вече е магнит за множество тенис школи от цял свят.

Щастлив съм, че имам възможността да работя в екип с един прекрасен нов отбор, който е истинско богатство за своя град – Каварна! Заедно с кметския екип изготвихме стратегия за развитието на спорта в черноморската община, като това даде възможност спортният календар да бъде по-разнообразен, а децата да бъдат ангажирани, да създават нови приятелства и да се докоснат до множество уважавани и успешни личности – примери за нас днес.

Преди 9 години основах първата спортна информационна агенция CenterSport.org. И още много, много лични и успешни проекти, които са ме заредили с енергията да продължа и са ми дали житейски и професионален опит.

Това лято с BGtourism.BG направих поредната стъпка напред, защото обичам да пиша, обичам и родния си край. Често за него липсват информации в националните информационни агенции, телевизии и радиа. Затова и акцентът тук е Добруджа – добруджанецът да се почувства специален и това да бъде неговото истинско и интересно място в голямата мрежа. В BGtourism.BG гарантирам, че няма да видите скучни прессъобщения или непроверена информация.

В BGtourism.BG главните герои са хората – лицата на Добруджа, които работят за просперитета на своите семейства, за своя роден край, за своята държава!

BGtourism.BG е мястото на бизнеса, който се опитва да оцелее и движи икономиката на региона, на страната. Тук водещо място имат новините от туризма и от добруджанските общини – животът в тях, такъв, какъвто е!

Защо BGtourism.BG? Защото Добруджа е туристическа дестинация, а голяма част от хората тук са свързани с този бранш. Добруджа  – тя е винаги красива и вдъхновяваща. Тя е дом на множество културни и спортни събития. Тя е избор и за милиони вече туристи през годините, които обичат нашето море и хотели за почивка. Тя е бащин дом на множество успешни личности, които са по всички точки на света и до най-високите нива на големи компании. Ще Ви ги показваме заедно с екипа, който селектирах, за да получавате богата и любопитна информация – бързо и точно! Първи да бъдете информирани с ексклузивни и авторски публикации! Заедно ще вървим и градим бъдещето на Добруджа, а за краткото си време вече благодаря за гласуваното доверие на многохилядната ежедневна аудитория! Всъщност този сайт трябваше да бъде регионален, но посетителите ме изненадаха и отдавна показаха, че страницата е надхвърлила пределите на региона и искат да има повече любопитни вести и от страната, и света.

А Добруджа – това е всеки един от нас, който е роден на това магическо място, където България първа посреща изгрева на слънцето. С екипа ми ще работим да спечелим вниманието ви, като ви подаряваме не само информация, но и емоции!

Руслан Йорданов

Собственик на BGtourism.BG

 

Сподели публикацията