Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
София. Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест. Като бързите тестове ще се поемат от държавата, съобщиха от Сдружението на заведенията в България.
Това предложиха от служебното правителство по време на среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти. Браншът предложи към гореизброените да се прибави и тест за антитела, но това не беше прието.
Очаква се този тип работа да влезе в сила до 3 седмици, допълват в съобщението си до медиите от организацията.
ВАЖНО! Тези правила ще важат за всички сектори от обществения живот, в които има събиране на хора, начело с държавната администрация!
ВАЖНО! Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията