Slide
Slide

Равадиново. Участници от над 10 държави се включиха в първото издание на международния фестивал „Влюбен във вятъра“, който се проведе в едноименния замък в Равадиново. Грандиозното събитие бе организирано от домакините и от посланика на Палестина в България Н.Пр. д-р Ахмед ал Мадбух.

Арт изложения, богата музикална и фолклорна програма, изпълнение на екзотични музикални инструменти, демонстрация на чайна церемония, организирана от Китайският Културен център в България, и ред още мероприятия изненадаха гостите на замъка.


Събитието съвпадна и с връчването на замъка на наградата за „Най-добра европейска атракция“ за 2022 година и включването на замъка в „ТОП 10 на Европейските дестинации“.


„Щастлив съм, че успяхме да организираме такова грандиозно мероприятие. Благодаря на всички участници и гости за доверието. Това е и част от магията на замъка. От сега каня всички на второто издание на фестивала през 2023 година“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.


Участници от целия свят (Китай, Държавния фолклорен ансамбъл на Палестина, Монголия, Йемен, Казахстан) изминаха хиляди километри, за да пренесат магията на изкуството и културата на техния народ с послания за мир и дружба между народите.

Вижте и видеото от завладяващият финален танц на всички участници във фестивала:

Сподели публикацията