София. Туристически форум, който събра български и сръбски туроператори и агенти, се проведе в София. Форумът беше открит от заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

В изказването си зам.-министър Георгиева подчерта, че днес повече от всякога пред нас стои въпросът как да бъдем единни в решаването на проблемите, предизвикани от световната криза, и съвместно да утвърдим имиджа на страните ни като сигурни и здравословни целогодишни дестинации.

„През последните години нашите добри отношения доведоха до активизирането на контактите между частния туристически бизнес на двете страни, с провеждането на събития като днешното“, заяви зам.-министър Георгиева.

За популяризирането на България през последните седмици започнаха опознавателни турове за представители на водещи и специализирани медии, блогъри и влогъри от Сърбия.

Обръщение бе направено от посланикът на Република Сърбия в България Н. Пр. д-р Желко Йович и зам.-председателят на Националната туристическата агенция Зорица Йованович. На форума участва и съветникът на министъра на туризма д-р Пламена Заячка.

Форумът бе съпътстван от двустранни срещи на представителите на туристическите организации от сръбска и българска страна.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA