Във Велинград: С първа копка започна облагородяването на парка при площад „Възраждане”
Във Велинград: С първа копка започна облагородяването на парка при площад „Възраждане”
Slide
Slide
Slide
Slide

Велинград. По проект “Облагородяване на парк при площад “Възраждане” днес бе направена първа копка, а преди нея се проведе и начална пресконференция за представяне на дейностите по проекта. Финансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма “Региони в растеж” и е на обща стойност 444 125 лв.

Предвижда се качествена промяна на цялостния облик на парка при площад “Възраждане” чрез ремонт и рехабилитация на парковото пространство, алейната мрежа и  възстановяване на съществуващия фонтан. Сигурността и безопасността ще бъдат обезпечени чрез поставяне на енергоспестяващо парково осветление и изграждане на видео наблюдение. Ще бъде осигурен и достъпът на хората с увреждания.

Извършено е обследване на състоянието на съществуващата дървесна растителност и проектното решение е съобразено с него. Освен цветя и зеленина, ще има  нови настилки и бордюри, пейки, чешма. Ще бъде издигната сцена за изяви, а отстрани ще бъдат монтирани 3 знаменни пилона. Предвидена е и зона за тенис на маса.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев,  заместник-кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, общински съветници, екипът, работещ по проекта, както и представители на фирмите, ангажирани с дейностите.

Сподели публикацията