Slide
Slide

София. Заместник-министър проф. Мариела Модева разговаря с почетния консул на Валония за България Люк Сунье.

„За нас е важно не само да дадем рестарт на туристическия сектор, но и на взаимоотношенията си, предвид огромната конкуренция в момента“, заяви проф. Модева. И добави, че за Министерството на туризма е от изключително значение да представи България като атрактивна дестинация. „Използвам повода, за да Ви уверя, че България е сигурна и безопасна дестинация. Разбира се, като много други държави, приемаме хора, търсещи убежище от войната, но не сме директна страна до конфликта. Няма мини в района на българското Черно море и в тази връзка с нетърпение очакваме белгийските туристи“, бе категорична тя.

Проф. Модева представи пред почетния консул различните туристически продукти като спа, уелнес, винен и културен туризъм. По думите ѝ вече се наблюдава увеличаване на пътуванията от Белгия до България, което е позитивен тренд.

От своя страна Люк Сунье също изрази своето съгласие, че е време за рестартиране на сектора и подновяване на проектите. Той предложи конкретни варианти за рекламиране на страната ни пред белгийските граждани, като по думите му те проявяват интерес както към летните и зимните ни курорти, така и към други видове туристически атракции. „Туризмът е един от най-добрите начини, с помощта, на който България може да се представи пред света“, заключи Люк Сунье.

По време на срещата бе обсъдена възможността за провеждане на журналистически турове в България, на които да бъдат поканени белгийски журналисти, блогъри и влогъри, както и бъдещи съвместни инициативи. 

Сподели публикацията