Албена. Специализираната болница за рехабилитация „Медика-Албена“ във ваканционно селище Албена поднови договора си с Националния осигурителен институт за държавната програма за финансиране на профилактика и рехабилитация през 2022 година.

Средствата се отпускат на български граждани, осигурени за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест, или получаващи лична пенсия за инвалидност, удостоверена с актуално решение на ТЕЛК/НЕЛК. Осигурените лица трябва да бъдат с покрити дължими осигурителни вноски за период от шест последователни месеца, предхождащи месеца, в който ще се осъществи профилактиката или рехабилитацията, съобщи д-р Галина Тодорова-Павлова, директор „Медицински дейности и услуги“ в „Албена“ АД.

Тя допълни, че програмите на СБР „Медика-Албена“ са насочени към лица, страдащи от заболявания на централната и периферната нервна система, на опорно-двигателния апарат, или диагностицирани с професионална болест. Прилага се широк спектър от лечебни процедури, съобразени с индивидуалната анамнеза на всеки пациент – вани с лековита минерална вода от изворите на Албена, апликации с лиманна кал; лечебен масаж и гимнастика; електротерапия; топлолечение. По думите й в болницата работи екип от специалисти в областта на физикалната и рехабилитационната медицина, чиито експертен потенциал, съчетан с минералната вода, дава изключително добър синергичен ефект при повлияване на здравните оплаквания.

Програмата на Националния осигурителен институт покрива средствата за до 4 лечебни процедури дневно; нощувка и частично за хранене. Пациентите имат право на 10-дневна програма веднъж за всяка календарна година. На място се доплащат 18,00 лв./ден за хранене и еднократна такса за резервация в размер на 30,00 лв. – общо 210,00 лв. за целия 10-дневен период. За прием по програмата в рамките на м. април т.г. пациентите на СБР „Медика-Албена“ ползват 10% отстъпка от начислените доплащания.

Започна парадът на лалетата в Ботаническата градина в Балчик (снимки)

Желаещите да се възползват от програмата за профилактика и рехабилитация, финансирана от НОИ, трябва да разполагат със следния набор от документи:

  1. Медицинско направление, издадено от лекуващия лекар на пациента, удостоверяващо заболяването, изискващо профилактика и рехабилитация, издадено не по-рано от 30 календарни дни преди датата на постъпване в болницата;
  2. Валиден документ за самоличност;
  3. Документ, удостоверяващ осигурителните права на пациента, издаден от НОИ не по-рано от 10 дни преди датата на прием – ТУК
  4. Медицинска документация, удостоверяваща настоящото и миналото здравно състояние на пациента – ЛАК, епикризи, изследвания и др;
  5. Валидно експертно решение на ТЕЛК – само за лица с трайно намалена работоспособност от и над 50%;
  6. Валидно експертно решение за признаване на професионална болест – само за лица с професионална болест.

Великденски празници в Албена

Записването за профилактика и рехабилитация в СБР „Медика-Албена“ става на телефон +359 700 12 110 или e-mail адрес online@albena.bg, всеки ден от 09.00 до 17.00 часа, а след 18.04.2022 г. на телефон +359 878 123 321 и e-mail info@medica-albena.com

Информация за противопоказни заболявания при лечение в „Медика-Албена“ могат да бъдат намерени ТУК.

Срещу допълнително заплащане СБР „Медика-Албена“ предлага и множество други медицински и разкрасителни процедури и пакети, сред които бани с минерална вода и морски водорасли, етерични масла и билки; терапии с вино, с екстракти от охлюви, с луксозна френска козметика Thalion и др.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA