Банско. „Със създадената адекватна организация чрез заповедта на министъра на здравеопазването, българският туризъм ще преодолее трудностите на пандемията. В района на Банско хората могат да практикуват зимни спортове. Местните и здравните власти работят в синхрон и благодарение на спазването на мерките, и тази година имаме зимен туризъм. Сега остава и сняг да има в Банско събота и неделя за туристите„, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Банско.

Премиерът отбеляза, че днес в града пристигат 2 000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта. „С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ, те се доставят“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера Борисов в Банско.

И в Банско туристите вече могат да си спестят опашките за лифт карти, в курортното градче поставиха два киоска

Борисов изтъкна, че за развитието на областта в последните 2 години от различни програми са осигурени близо 20 милиона лева. „Хората в Банско го заслужават, направен е и площадът, улици и главни пътища“, каза още министър-председателят.

В рамките на посещението си в Банско, министър-председателят се увери лично в резултата от отпуснатите от правителството близо 7 млн. лв. само за изминалата година за ремонти на уличната мрежа в Банско. С част от финансирането наскоро бе завършен околовръстният път на града, с което ще се облекчи трафикът и ще се осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт. Продължава активното развитие и на други инфраструктурни проекти в града, с които още повече се подобряват условията в Банско.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA