Slide
Slide

Отличието е от най-престижната световна класация за оценка на хотелски продукт World Travel Awards

София. Хотел InterContinental Sofia добави поредния приз ĸъмбогатата си колекция от международни награди. Отличието е от най-престижната световна класация за оценка на хотелски продукт – World Travel Awards, която подрежда най-добрите хотели в Европа за 2022 година. Така за четвърта поредна година, петзвездният хотел у нас, който е част от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts, беше обявен за „Водещ хотел в България за настоящата година.

„Тази награда е поредното признание за високия професионализъм на целия екип на InterContinental Sofia, който само за 4 години след своето откриване, вече може да се похвали с цели 21 международни награди“, сподели генералният мениджър на хотела Анджело Зукала. Той допълни, че очаква и през настоящата година хотелът в София да запази лидерската си позиция в петзвездния сегмент в страната и региона, а InterContinental Sofia да продължи да допринася за утвърждаването на града като желана туристическа дестинация.

Световните туристически награди се провеждат всяка година, като победителите се избират въз основа на онлайн публично гласуване на световно, регионално и национално ниво. Те са създадени през 1993 г., за да признаят, наградят и отбележат върховите постижения във всички сектори на туристическата и хотелиерската индустрия. Днес марката World Travel Awards е призната в световен мащаб и е символ за качество и върхови постижения в индустрията, като победителите определят еталона, към който всички останали се стремят.

През тази година елегантният хотел предстои да получи и стандарта за съвършенство в областта на отговорния бизнес с грижа към околната среда „Зелен ключ“. Този престижен „еко-етикет“ е признание за високи постижения в областта на екологичната отговорност и устойчивото функциониране в туристическата индустрия. Следвайки философията си за отговорен бизнес, обектът работи по намаляването на  вредите върху околната среда и устойчивото развитие.

Петзвездният InterContinental Sofia e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) – водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 6,000 хотела в над 100 страни. Хотелът е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“. Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към пл. „Св. Александър Невски и Витоша. InterContinental Sofia е отличен за Водещ хотел в България и Луксозен Бизнес Хотел на Източна Европа за 2019, 2020 и 2021.

Сподели публикацията