Лугано. България участва на най-голямото и значимо събитие в областта на приключенския туризъм за 2022 г. – Adventure Travel World Summit, което се провежда в периода от 03-06.10.2022 в Лугано, Швейцария. Събитието е част от портфолиото на Adventure Travel Trade Association /ATTA/.

Adventure Travel Trade Association е създадена през 1990 г. и обединява над 30 000 туроператори, планински водачи, хотели, къщи за гости и шалета, туристически бордове, компании за туристическо оборудване и спортни дрехи, медии и журналисти на свободна практика, основно ориентирани към развитието на устойчивия и приключенски туризъм.

Във форума участват над 700 водещи представители на бизнеса, на дестинации и на медиите от повече от 50 държави, с реален принос за динамичното развитие на приключенския туризъм в световен мащаб.

Министерството на туризма е партньор на конференцията Adventure in Motion. Пред делегатите бяха представени разнообразните възможности за приключенски туризъм в страната ни. Това е отлична възможност за дестинацията да покаже автентичен и качествено ориентиран продукт с висока добавена стойност на международния пазар.

Приключенският туризъм е един от най-бързо растящите отрасли в туризма и се отличава със своя принос за икономиката на дестинациите и приемащите местни общности. Над 65% от това, което пътуващите харчат, остава в дестинацията, срещу средно 15 – 20% при масовия туризъм.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA