Slide
Slide

София. Wizz Air обяви въвеждането на фиксирани графици за работа, както за пилотите, така и за кабинния екипаж.

Процесът по постепенно внедряване на тази схема от фиксирани графици в Wizz Air Group ще стартира от октомври 2022 г. Авиокомпанията се ангажира да предложи на членовете на кабинния екипаж различни фиксирани графици спрямо техните индивидуални нужди. Така ще се подобри планирането на смените на кабинния екипаж, което от своя страна ще се отрази положително на баланса между работата и личния живот за тях.

Схемата с фиксиран график ще се въвежда постепенно в рамките на следващите 6 месеца в Wizz Air Group с цел качественото и ефективното ѝ ползване в бъдеще. В началото с новите модели на работа ще се запознаят служителите от най-големите бази на авиокомпанията, като с течение на времето се очаква те да станат масова практика сред екипажа на Wizz Air по цял свят. На пилотите, които предпочетат да запазят текущия си гъвкав график, ще бъде предложена компенсация въз основа на техния ранг.

30% ръст на пътниците отчита „България Еър“ през 2022 г.

Новият модел на работа ще бъде оформен и по начин, който гарантира оперативната стабилност на авиокомпанията и подкрепя нейните амбициозни планове за развитие.

Роланд Тишнер, оперативен директор на Wizz Air, сподели: „Развълнувани сме да предложим на нашия екипаж опцията за преминаване към модел с фиксиран график на работа. Призоваваме всички настоящи и бъдещи колеги да изберат своя бъдещ модел на смени според индивидуалните си предпочитания. Вярвам, че тази гъвкава възможност допълнително ще подпомогне постигането на баланс между професионалния и личния живот за нашите колеги и по този начин Wizz Air ще бъде още по-добро място за работа.“

В момента Wizz Air е в процес на активно набиране на нови кадри, които имат желанието да стартират вълнуваща кариера в небето и да станат част от семейството на динамично развиващата се авиокомпания. Приемат се кандидатури както от хора с предишен опит, така и от такива без никакъв досегашен опит. Всеки, който проявява интерес да стане част от екипа на превозвача като пилот или член на кабинния екипаж, може да кандидатства лично, като се регистрира предварително за някои от кариерните дни на WIZZ в желания от тях град и удобна дата тук. Повече информация за новия модел за работа, както и детайли за кариерните възможности, може да откриете тук.

Сподели публикацията