Slide
Slide

София. 340 хил. пътници са обслужени от Националния превозвач „България Еър“ през първите 7 месеца на 2022 г., съобщиха от авиокомпанията за Bgtourism.bg. Повишението е с 30% спрямо същия период през изминалата година. От тях близо 120 хил. са летели по вътрешните линии на „България Еър“ до Варна и Бургас.

„Качеството на обслужването и грижата за пътниците са основен приоритет на авиокомпанията „България Еър“, осигурявайки сигурно, спокойно и комфортно пътуване на всички, избрали да посетят мечтаната от тях дестинация с полет на националния превозвач.“, заявиха от „България Еър“.

Летище София със сертификат за безопасна здравна зона

През първите 7 месеца на 2022 г. авиокомпанията бележи ръст в броя на полетите си по международни и вътрешни линии. В отговор на повишения потребителски интерес по дестинациите, които са част от портфолиото на „България Еър“, за този период са извършени близо 1 700 полета, което е нарастване с малко над 12% в сравнение със същия период на изминалата 2021 г.

1 милион пътници е посрещнало летището във Варна от началото на годината

С настъпването на летния сезон авиокомпанията се радва на усилено търсене от страна на пътниците към морските дестинации – двете вътрешни линии на „България Еър“ до Варна и Бургас, както и гръцката Хераклион.

Turkish Airlines има нов директор в България

През първите 7 месеца от 2022 г. маршрута между София и Варна на „България Еър“ е бил с най-висока натовареност. С настъпването на тазгодишния летен туристически сезон авиокомпанията увеличи честотата на полетите си по тази линия, достигайки оптимални нива от три полета дневно.

Повишен интерес от страна на пътниците през този период се наблюдава и по трансферните линии, към които спадат Амстердам, Париж и Лондон.

Wizz Air обяви 20 нови маршрута от Саудитска Арабия до европейски градове, през април започват полети между София и Рияд

От своя страна дестинацията Тел Авив се оказва добър пример за интерес от чуждестранни туристи към условията, които предлага страната ни през цялата година – през лятото ваканции край Черно море и културен туризъм, а през зимния сезон ски туризъм в изградените курорти в страната.

В съответствие с мисията си да гарантира комфортно и сигурно пътуване, всички полети на националния превозвач се изпълняват съобразно най-високите хигиенни изисквания в интерес на спокойствието и здравето на всички пасажери. ТОП 5 на най-натоварените маршрути са: Варна, Амстердам, Тел Авив, Париж и Лондон.

Сподели публикацията