Slide
Slide

Царево. За десета поредна година „Рибен фестивал“ събра хиляди туристи и жители на Царево на местното пристанище Царево, съобщиха от морската Община.

Тази година за десета поредна година се проведе

фестивалът, който счупи рекордите по посещаемост,

затвърждавайки събитието като най- доброто и обичано по цялото Черноморие, а пристанището в Царево се оказа тясно за всички желаещи да се включат в събитието. Рибен фестивал 2020 се организира от Община Царево, под патронажа на кмета инж. Георги Лапчев.

Фестивалът бе официално открит в 18:00 часа от кмета на общината и уникалните Ники Станоев и Ути Бъчваров.

Кметът посрещна и награди финалистите, от регата ,,Георги Демирев‘‘2020, както и поздрави участвали във Вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара.

Програмата бе наситена с много изпълнители и много изненади, а водещият Ники Станоев веселеше всички присъстващи на рибния фест.

Чудесна новина! 100% заетост отчитат през септември голяма част от хотелите по Черноморието

Известни български артисти и гости присъстваха в Царево, за да усетят за пореден път тръпката от уникалното кулинарно шоу.

Лицето на фестивала Ути Бъчваров отново сготви хиляди порции миди с ориз, по оригинална царевска рецепта. Той зарадва всички със своите кулинарни изпълнения.

Летищата във Варна и Бургас ще имат нов шеф

По традиция празничната програма не мина и без прословутото състезание за най- вкусна рибена чорба.

Отборите на ,,Драгоевски риболовци‘‘ , отбор ,,Пънчетата‘‘ , отбор ,,Докторите- Плевен‘‘ , отбор ,,Варна Аверите‘‘ и отбора на ,,Пожарникарите Царево‘‘ се включиха тази година в надпреварата по приготвяне на най-вкусна рибена чорба.

За поредна година като гости на фестивала участваха и представители на Военноморска база ‘‘Атия,, , които се представиха чудесно в приготвянето рибената чорба.

Най-важните новини от туризма в област Бургас тук

След дълги колебания и много внимателно оценяване първото място в надпреварата бе присъдено на отбра на ,,Докторите- Плевен‘‘ , а на второ място се класираха отбора на ,,Пожарната в Царево‘‘ и отбора на ,,Варна Аверите‘‘ Истински фурор сред гостите на Царево направиха изпълнителите PIF, Дара, АLIE Grade, Гого Лидаки, които пяха на единствената сцена в България, изградена изцяло в морето.

Грандиозното събитие, превърнало се в най- големия и вкусен фестивал на Южното Черноморие, завърши със зрелищна заря на пристанището в Царево.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията