Slide
Slide

Рим. Туристите в Рим вече няма да могат да си поемат дъх на Испанското стълбище, след като градската управа във вечни град забрани на хората да седят на известния паметник пред църквата „Тринита дей монти“, съобщи Франс прес.

Нарушителите ще бъдат санкционирани с големи глоби. Във вторник полицаи предупреждаваха със свирки туристите, дръзнали да седнат върху стъпалата на архитектурната забележителност на столицата, свързваща площад „Испания“ с църквата „Тринита дей монти“.

Глобата може да достигне до 400 евро.

Испанското стълбище, една от най-посещаваните римски дестинации, беше отворено за публиката през 2016 година след като бе изцяло реставрирано. „Ла Скалината“ беше силно замърсена от бензиновите изпарения, от изхвърлените дъвки от туристите и от разлятото вино и кафе по стъпалата.

Не само някои от жителите на Рим, но и доста от туристите са против крайната мярка. Витория Сгарби, депутат и експерт по изкуство, смята забраната да се сяда на стълбите за фашистка.

Тази архитектурна забележителност е проектирана между 1723 и 1726 година от архитекта Франческо де Санктис. Италианското стълбище има 135 стъпала на три нива.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA