Националните и природни паркове вече са достъпни за туристите
Националните и природни паркове вече са достъпни за туристите
Slide
Slide
Slide
Slide

Съдбовното “Да” влюбените ще кажат на 23 юни в 12 часа

Враца. Кулминацията на Националния фолклорен събор „Леденика“ ще бъде пресъздаването на автентична Северняшка сватба. Ритуалът ще се състои на 23-ти юни от 12:00 ч. Неговото начало ще бъде дадено с грандиозното изпълнение на Националната гайдарска асоциация, неповторимата Валя Балканска и Петър Янев.

Младоженците, които избраха да се венчаят сред красивата природа на Врачанския Балкан са Петя и Калин. Младоженецът е от Враца и работи в Европейския парламент, в сферата на регионалното развитие и европейския бюджет. Петя е от Самоков и се занимава с проекти на Европейската комисия, в областта на климатичните промени. И двамата в момента работят в Брюксел.

Решават да сключат брак, след като узнават за автентичното пресъздаване на Северняшката сватба по време на фолклорния събор „Леденика“. И двамата обичат планините и прекарват свободното си време сред природата. Затова и идеята да се оженят в сърцето на Врачанския Балкан, под открито небе и сред любимите скали, ги привлича веднага. За тях връзката с родните места и българските традиции изглеждат много по-ценни и по-нужни, именно защото са на 2,100 км от България.

Над 700 са желаещите, които са се записали и са подали заявка да се включат в автентичния ритуал. Те ще бъдат настанени на дълги редица с месали. Изискване към гостите на сватбата е всички да бъдат облечени в народни носии.

Сподели публикацията