Slide
Slide

Тюленово.  Строителство до живописните скали на брега в село Тюленово. За това алармира художник, възмутен от градежа насред девствената природа.

Валентин Тусузов е човекът, който изрази възмущението си от случващото се и нарече поредния градеж на мястото „цирей”. Той сподели, че има особен сантимент към Тюленово. „Това е единственото все още девствено, запазено място. Този строеж е напълно анонимен. Благодарение на мои приятели от София разбрахме, че сградата е на сина на главния архитект на Шабла”, обясни Тусузов.

Според заместник – кмета на община Шабла Цветелин Йорданов строежът се намира в населеното място и извън границите на защитените зони. „Регулационните планове на селото са от 1990 година  и от тогава не са променяни. Има издадено разрешение за строеж в имота от 2013 година. През 2011 година е проведен търг и имотът е продаден на частно лице за 39 500 лева. Към онзи момент това не е синът на главния архитект. По-късно е препродаден”, обясни той в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“.

„Няма как да бъде застроен целия бряг. Това е недопустимо. И от законова гледна точка, и от морална”, категоричен бе Йорданов.

Вижте видеото ТУК

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията