Slide
Slide

София. Учредена през 1996 г. от неколцина отдадени и целеустремени професионалисти, днес АБТТА отбелязва своя четвърт вековен юбилей.

Създадена като тясно специализирано продуктово сдружение като представител на българските ИАТА агенти, днес АБТТА е вписана под № 0001 в Националния регистър на туристическите сдружения браншова асоциация на българските туроператори и туристически агенти, авторитетен и независим коректив на провежданата държавна политика, уважаван партньор в неправителствения сектор, жива организация с множество успешни инициативи в защита интересите на бизнеса и редица значими обществени каузи.

Много неща се промениха в последните 25 години и секторът претърпява фундаментални трансформации, но и днес мисията на АБТТА да служи на обществото, да създава сигурност за бизнеса и да подкрепя изграждането на конкурентноспособна национална туристическа индустрия остава непроменена.

Covid-19 оказа огромно влияние върху световната туристическа индустрия, ала туристическите агенти и туроператорите продължават да са основно звено на веригата за създаване на стойност в туризма, и да улесняват милиони пътешественици да организират своите пътувания по света и да се ориентират в сложния пейзаж на ограниченията.

На 9 декември, в навечерието на Коледа, организацията ще отбележи своя четвъртвековен юбилей с провеждане на добре познатия от професионалната общност работен форум – Двадесетата годишна среща на членовете на АБТТА.

Юбилейното издание на обичаното и дългоочакваното събитие ще се проведе със специалното участие на Генералния секретар на Европейската организация на Европейските туроператорски асоциации Ерик Дрезин, с партньорското съдействие на ЗД Лев Инс и Сейбър България, и любезната подкрепа на Гранд хотел Милениум, Софийска опера и балет и Винарска изба Златен Рожен.

За да открие престижния форум е поканена Министъра на туризма Стела Балтова; сред поканените лектори ще чуем експерти от Министерство на туризма, НАП, КЗП, ИАТА.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията