Slide
Slide

София. Най-натовареният период за годината за самолетни пътувания в рамките на Европейския съюз се очаква да бъде този уикенд (6 – 8 септември 2019 г.), съобщи Евроконтрол. Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа и най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, любезно напомня на всички свои пътници от България да имат предвид прогнозите за интензивен въздушен трафик и да бъдат навреме на летището на излитане. Въпреки че ситуацията може да е извън контрола на авиокомпанията, Wizz Air ще направи всичко възможно да сведе до минимум възможните закъснения.

Към днешна дата Wizz Air предлага богат избор от удобни полети до 48 маршрута от България – 30 от София, 14 от Варна и 4 от Бургас. Авиокомпанията вече има девет самолета, базирани в страната – седем в София и два на летище Варна, и екипаж от над 350 ориентирани към клиента служители. Вторият самолет в морската столица пристигна през юли 2019 г., когато Wizz Air стартира и 6 нови маршрута от Варна – до Берлин, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж.

През 2018 г. Wizz Air е превозила над 3 млн. пътници от и до България, което представлява 16% увеличение спрямо 2017 г. След стартирането на 6 нови маршрута от Варна авиокомпанията вече предлага общо 2.9 млн. места по своите 48 маршрута от и до България.

Сподели публикацията