Slide
Slide

Одитната агенция ще извърши проверка на медицинския център в „Златни пясъци”

Златни пясъци. За първи път говори близка на младежа, платил 530 лева за преглед в частен медицински център в „Златни пясъци”. Според Здравка Иванова дори и да е законно, изискването на огромната сума за извършените манипулации е неморално. Тя се равнява на почивка на съседни на България курорти.

19- годишното момче е потърсило медицинска помощ заради болки в ухото и след манипулацията му била представена фактурата с разходите.

От медицинския център вече коментираха пред Нова телевизия, че работят от години на подобни цени, а от Агенцията за медицински одит заявиха, че ще бъде извършена проверка.

„Мой близък получава болка в ухото. От аптека, намираща се в близост до медицинското заведение, не му продават капки, а го препращат към съответното място. Там му е направен преглед и е извършена кратка манипулация. Това, което възмущава, е нереално високата цена. Правят му промивка на ушите и с това се приключва. Той е български гражданин и говори много добре български и разбира какво му се казва. В никакъв случай не твърдим, че е незаконно, а по-скоро, че е неморално”, коментира пред Нова телевизия Здравка Иванова.

„40 лева е изписването на рецептата”, обясни още Иванова.

От медицинския център заявиха, че момчето е било предупредено колко струва нощният преглед, показан му е и разлепения ценоразпис. Казват, че манипулациите, които са му направени, са продължили около 30 мин.

„Казах им, че нощният преглед е 170 лева и им показах ценоразписа за промивки и допълнително нещо, ако трябва”, обясниха от центъра.

„Всяко медицинско заведение е регистрирано като търговско дружество. Всеки може сам да определя цените си, защото сме свободен пазар”, заяви Ангелина Бонева от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Сподели публикацията