Slide
Slide

Банско. Под мотото „Всички в джаза“ в Банско започна 25-ото издание на Международния джаз фестивал. Курортното градче посрещна хиляди любители на музиката и ще предложи на своите гости осем фестивални дни, изпълнители от 16 държави, две сцени и 29 концерта.

От днес до 13-ти август Банско ще е в ритъма на джаза 24 часа. Със забележителна и завладяваща програма от активности през целия ден, Банско разгръща програмата на фестивала не само като вечерна, а във целодневна.

Банско джаз фестивал за втора поредна година ще подари на жителите и гостите на града една впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма Сцена „Млади таланти“ – всеки ден от 11 ч. в градския парк пак там от 13 ч. – забавни игри за малки и големи от 18 ч. Джаз в града – на различни локации в града ще свирят млади джаз изпълнители, за да подгреят публиката за концертите на голяма сцена на площад „Никола Вапцаров“.

Но има и още – арт базар, тематични кулинарни презентации, изложби и още много. Разбира се, не може да пропуснем и джем сешъните, които носят още много емоции.

Банско джаз фестивал разкрива нови хоризонти не само по отношение на програмата си, но и в това да затвърждава реномето на Банско като световна джаз дестинация. Това доказват не само имената на голямата сцена, но и ангажираността на организаторите да привлекат младите таланти в джаза. В това издание на Банско джаз фестивал, изпълнителите от голямата сцена ще проведат свои майсторски класове с участниците в „Джаз академия“ Банско 2022.

Програмата на Банско джаз фестивал 2022 може да се определи като една от най-впечатляващите в последните години. Банско джаз фестивал е празник, и този празник ще започна с Ангел Заберски Биг бенд и Милица Гладнишка, РАДЗ бенд, Украйна и Electric Shock, Унгария.

Сподели публикацията