Slide
Slide

Стара Загора. Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство „Августиада ‘2021“ ще проведе десетото си юбилейно издание през тази година от 24 до 26 септември, съобщават от Туристическия информационен център в града. И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на Стара Загора, при спазване на всички противоепидемични условия. Фестивалът ще бъде съпроводен с разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара Загора и други музикални състави.

Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада“ е повод най-добрите винарски изби на България и производители и дистрибутори на храни да представят свои интересни и нови кулинарни продукти на жителите и гостите на Стара Загора.

Всяка година се увеличава и международното участие, като в изложението се включват винарски изби от балкански и други страни. Тази година международен акцент на Августиада 2021 е Турция.

Фестивалът е форма да се стимулира туризма и да се популяризира винената и кулинарната култура. Сред участниците и гостите ще бъдат представители на винопроизводството, хранителния бранш с акцент върху гурме сектора, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния сектор, държавни институции и много други гости и ценители на виното и добрата храна. Посетителите на изложението могат да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания. Вината, получили най-много гласове се отличават със Знака на Августиада – образ на монета от римско време с изображение на император Каракала.

Традиционно в рамките на фестивала ще се проведат майсторски класове и други събития.

Сред атракциите е и конкурсът за избор на Царица на Августиада, чиято роля е да бъде посланик на фестивала. Допълнително ще ви информираме за условията за участие и всичко свързано с конкурса.

Организатори на Фестивала на виното и културното наследство Августиада са Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на други фирми и организации.

Духът на Августиада можете да усетите и на сайта на фестивала.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията