Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя). Не може да си на море и да не опиташ някоя от страхотните рецепти, които бургаските ресторанти ще предложат на жителите и гостите на града. Те са решили да организират истинска мидена фиеста, а сред рецептите ще има Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, Луди миди, Миди Прованс и много други.

Ето кои бургаски ресторанти ще бъдат част от инициативата:

* The Crazy Family с Луди миди и Ризото с морски дарове

* Ресторант Ethno с Миди Прованс и Ризото с миди и домати

* Ресторант „Златна рибка“ с

– Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино
– Миди с ориз
– Средиземноморска супа с миди
– Миди саганаки.
– Морски микс с миди, калмари и скариди в билково масло

* 10.30 ч. – Света Анастасия. Ще се проведе инициатива „Чистото Черно море“ – почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат Миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар (https://www.burgas.bg/bg/novini/midi-na-tenekiya-muzika-i-priyatni-emotsii-vi-ochakvat-na-ostrova-tazi-sabota).

* КТК „Ченгене скеле“

– Миди в черупка с бяло вино
– Миди с узо и горски билки

* Зоо Бургас: Миди по рибарски

Едно алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучен музей – Бургас. На 10 юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще си изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лв.

Сподели публикацията