Slide
Slide

София. Министерството на външните работи предупреждават българските граждани, че поради предприемането на допълнителни мерки от страна на световната общност с цел ограничаване на разпространението на новия коронавирус 2019-nCoV, и по-специално отмяната на голям брой полети от/до Китай, включително транзитни полети през определени китайски летища, възможностите за завръщане в България значително намаляват. Същевременно някои редовнивътрешни линии временно не се изпълняват, а по други се отменят полети.

“Предвид създалата се ситуация с отменени полети и засилващи се мерки срещу разпространението на вируса, съветваме намиращите се на територията на Китай български граждани, които обмислят отпътуване от страната, да направят възможно най-скоро резервации за полети. Ако вече имате закупени самолетни билети, препоръчваме да се свържете с вашата авиокомпания и да проверите за евентуална отмяна на вашия свързващ полет през територията на Китай, като го замените с такъв, който минава през други транзитни летища в Азия”, съветват от Външно министерство.

Те уведомяват, че много европейски, американски и азиатски авиопревозвачи вече са прекратили или значително намалили полетите си до Китай.

Препоръчва се на пребиваващите на територията на Китай наши сънародници да регистрират престоя си в някое от задграничните представителства на Република България в страната, с оглед да им бъде оказвано по-ефективносъдействие при нужда:

– Посолство в Пекин- тел.: +86 10 6532 1946, +86 10 6532 1916 (в извънработно време); имейл: Consulate.Beijing@mfa.bg.
– Генерално консулство в  Шанхай- тел.: +86 02162376183, +86 15000204773 (в извънработно време); имейл: Consular.Shanghai@mfa.bg.


Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…“ на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията