Slide
Slide

София. Wizz Air, водещият авиопревозвач в България и най-зелената авиокомпания в Европа, беше отличена като най-добрата нискотарифна авиокомпания в България и най-предпочитания избор на пътниците. Двете престижни награди бяха спечелени от авиокомпанията на церемонията Sky Awards 2019 в категориите Sky Budget и Sky Favorite.
Sky Awards са единствените авиационни награди в страната, целящи да отличат най-добрите авиокомпании, опериращи в България. Наградите се връчват всяка година на база на независима оценка от страна на експерти от индустрията и онлайн гласуване на потребителите. Традицонно официалната церемония по награждаване се състои в началото на декември в чест на Международния ден на гражданската авиация.
Това е поредната година, в която Wizz Air получава отличия Sky Awards в две от най-оспорваните категории на конкурса: Sky Budget (за четвърти път) и Sky Favоrite (за трети път). Двете награди са признание за изключителната година на Wizz Air в България. Само за първите 11 месеца на 2019 г. над 2.5 милиона пътници са избрали WIZZ за своите пътувания до и от България. Тази година Wizz Air добави 6 нови дестинации към своята обширна мрежа от Варна, сред които Берлин, Кьолн, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж, и в резултат авиокомпанията тази година предлага над 2.9 млн. места по общо 48 маршрута от и до трите местни летища: София, Варна и Бургас.
Към момента Wizz Air има девет самолета, базирани в България – седем в София и два на Летище Варна, и екип от над 300 местни служители, ориентирани към клиента. Вторият самолет в морската столица пристигна през юли 2019 г. и доведе до откриването на 6-те нови маршрута.
Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: „За нас е чест да бъдем признати като най-добрия нискотарифен авиопревозвач за 2019 г. и любима авиокомпания на българите. Тази награда за пореден път показва, че сме на правилния път и че упоритата работа и всеотдайността на забележителния екип на WIZZ се оценяват високо от местните пътници. Искам да благодаря на всички наши български клиенти, че продължават да избират Wizz Air, като с нетърпение очакваме да ги видим на борда на полетите ни и през 2020 г. Нашият местен екипаж ще ги посрещне с усмивка.“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията