Над 10 000 студенти ще празнуват в Банско на 8 декември
Над 10 000 студенти ще празнуват в Банско на 8 декември
Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Над 10 000 студенти се очакват в Банско за празника на 8 декември. Това обяви упрявителят на “Гранд хотел Банско” Милена Антова. Повечето хотели, заведения и механи в курорта са резервирани. Студентите идват предимно за две нощувки, с осигурена вечеря и празнична програма, обясни тя. Цените са запазени като миналата година и няма промяна.
Традиционно хотелите в Банско посрещат студентите с жива музика, ди джеи, томболи и купон до зори. В двудневния пакет за престой цената е около 200 лева на човек. В пакета са включени две нощувки със закуски, празнична вечеря и посещение на спа зоната на “Гранд хотел Банско”. “Имаме студенти, които идват при нас през цялото си следване. Те са доволни след като традиционно се връщат всяка година”, подчерта Антова.
Цените на кувертите за празника в банските механи започват от 20 лева. Крайна цена няма, защото много от студентите предпочитат да бъдат на свободна консумация. Повечето от тях са склонни да похарчат между 250 и 300 лева за празника. “Доста пари са склонни да похарчат, като мама и тате дават, е нормално да се отделят пари, все пак”, смята студент от Софийския университет. По принцип студентите обичаме да се забавляваме. Така че, дали ще е на Банско, дали ще е на дискотека, дали ще е у дома, ако го има купона – го има”, добавя студентка от УНСС.

Откриват ски-сезона в Банско на 14 декември

“Този празник е чудесен повод да се съберем и да пътуваме заедно. Не виждам защо трябва да стоим в София, когато винаги може да излезем някъде на дискотека тук. Студентският празник е веднъж в годината, затова предпочитам да го прекарам както трябва. Аз сама организирах курса и тази година отново сме в Банско”, споделя студентка по бизнес администрация в УНСС.
Собствениците на хотели и заведения в курорта се надяват и този 8 декември да премине нормално, и предвиждат допълнителни мерки, за да бъде осигурено спокойствието както на празнуващите студенти, така и на редовните клиенти, допълни Милена Антова.
„Гранд хотел Банско” предлага четиризвезден лукс. Професионалният екип гарантира първокласно обслужване и релаксираща атмосфера. Хотелът е обзаведен в модерен стил, съобразен с най-високите стандарти и тенденции в дизайна, за да отговаря на изискванията и на най-претенциозните гости. В лоби бара всеки е посрещан с освежаваща напитка за „добре дошъл”. Огромно предимство пред останалите хотели в Банско е, че на разположение на гостите е най-големият СПА център в курорта. В него има богатo разнообразие от термални зони, спа терапии, масажи и лечебни процедури. Хoтелът разполага с външни и вътрешни басейни и аква съоръжения. Има два ресторанта – основен и италиански, в които се предлагат интернационални ястия и напитки.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията