В Стара Загора вдигнаха коледна елха от 680 празни бирени бутилки
В Стара Загора вдигнаха коледна елха от 680 празни бирени бутилки
Slide
Slide
Slide
Slide

Стара Загора. Коледна елха от празни бирени бутилки озари парк „5-ти октомври“ в Стара Загора. Тя ще „грее“ до 27-ми декември. Иновативната тематична украса е изработена от 680 стъклени шишета и е по инициатива на местната пивоварна „Загорка“, с подкрепата на Община Стара Загора и „Екопак“.

Авиокомпанията Volotea свързва Нант с Варна през април

„Дървото“ грейна в присъствието на ресорния зам.-кмет Красимира Чахова и Ондрей Коуцки, мениджър „Загорка“ АД. „Преди пет години, на това място стартирахме съвместно със „Загорка“ нашата инициатива „Бирфест“. Събитието в годините се разви и Градската градина стана тясна за всичките му почитатели, то откри своя естествен дом – парка до пивоварната, а тук е време да стартираме новата ни идея – Коледното дърво, първо и единствено в България“, сподели ресорният зам.-кмет Чахова.

„Може би се чудите защо е от стъклени бутилки? Искаме да напомним, че това е най-природосъобразният материал за опаковка. Купувайки бутилка за многократна употреба и консумирайки от такава се грижите за природата“, обобщи идеята за „дървото“ мениджъра на пивоварната Ондрей Коуцки.

От компанията представиха и още една изненада за жителите и гостите на града – срещу върната празна бирена бутилка, в определени дни, всеки ще има възможност да получи пълна, която ще има и специален персонализиран етикет. Това ще бъде възможно между 6-ти и 8-ми, както и между 13-ти и 15-ти декември. Екипите от коледни елфи ще очакват желаещите в петък от 16:00 до 20:00 часа, а в събота и неделя от 12:00 до 20:00 часа.

Над 10 000 студенти ще празнуват в Банско на 8 декември

На тържеството за „запалване“ на стъклената елха музикален поздрав със селекция от любими коледни песни отправиха музикантите от „Over ground brass band“ и приятели.

Красимира Кънева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията