Slide
Slide

Стара Загора. Средствата в Наредбата за служебните командировки трябва да бъдат актуализирани, заяви пред Bgtourism.bg в Стара Загора председателят на АБТТА Димитрина Горанова. Тя посочи, че на свое заседание УС на Асоциацията на българскитe туроператори и туристически агенти (АБТТА) е взело решение да се изготви предложение до Министерството на финансите за увеличаване на лимитите за служебните командировки, които касаят дневните и квартирните средства, изплащащи се от работодателите на пътуващите.

Тя посочи, че командировъчните се изплащат въз основа на Наредба, която е приета преди повече от 15 години. Горанова е категорична, че инфлацията и обезценените пари вече не покриват разходите на работещите за настаняване у нас и в Европа, както и техните дневни.

„За нас е важно Наредбата за командировките да бъде актуализирана и адекватна, за да може да осигурим служителите си, когато те придружават туристически ни групи, да им даваме релевантни суми за командировъчни, а от друга страна и за нашите корпоративни клиенти, тъй като хотелските цени за настаняване в България и Европа са много над тези нива вече, които Наредбата покрива.

Сподели публикацията