Светлана Ненчева от СЕБ също е част от интересната инициатива, с която сънародниците ни научават интересни факти, свързани с Варна и нейното развитие като курортен град

Варна. 100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, допринесли за развитието на Варна като морски курортен център, се реализират през 2021 г., научи Bgtourism.bg от председателя на Съюза на екскурзоводите в България Христина Неделчева. Инициативата е по случай отбелязването на Варна 100 години като курортен морски град в България. Професионалната организация за екскурзоводите реализира стоте видеа съвместно с дирекция „Туризъм“ при Община Варна.

Всички интересни видеа може да разгледате тук

„Екскурзоводи от Съюза на екскурзоводите в България вече представиха 74 от предвидените 100 виртуални истории тази година. Видео беседите се представят от професионални екскурзоводи – членове на Съюза на екскурзоводите в България. Инициативата е на Съюза на екскурзоводите в България – “Варна – заслужава си да видя – 100 места 100 истории“, като тя цели да популяризира Варна, да припомни на всички нас за безспорния й принос в развитието на курортното дело в България и да представи нейните забележителности пред широката общественост. Тази инициатива е свързана с 100 годишнината по отбелязване на Варна като курортен център през 2021 г. Екскурзоводите представят виртуалните видео истории на български език и беседите им са посветени на 100 събития и места, превърнали Варна в курортен център. Видео историите са със субтитри и на английски език. Видео беседите може да гледате в социалната мрежа Фейсбук (тук и тук), в YouTube и в туристическия уеб сайт на Община Варна„, заяви Христина Неделчева. 

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA