Slide
Slide

Кранево. Европейското първенство по плажен тенис бе открито официално в Кранево. Най-добрите в света при мъжете и жените пристигнаха в България за шампионата на Стария континент, който се провежда от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village. 12 българи участват в европейското първенство, като представителите ни бяха определени след специално проведена квалификация.

Българските национали на Евро 2019 по плажен тенис са Димитър Симеонов, Емил Аргиров, Огнян Фотев, Пламен Фотеви, Росен Ненчев, Борислав Бончев, Дияна Митева, Катина Симеонова, Калина Петкова, Румяна Тонева, Йоана Андреева и Мария Каракушева.

Водачът в световната ранглиста при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и №1 в света при жените София Чимати (Италия) пристигнаха в България за на шампионата на Стария континент.

АКВАФИТНЕС УИКЕНД

Първите четири в световната ранглиста при дамите са в Кранево. Освен София Чимати в Кранево са Джулиа Гаспари (№2 в света), Фламиниа Дайна (№3) и Никол Нобилe (№4). Актуалните европейски шампиони и шампиони от 2016 г. Чимати – Дайна са топ поставени в преследването на трета европейска титла при женските двойки, като се очаква голяма битка с еврошампионките за 2017 г. Гаспари – Нобиле. В Кранево за призовите места ще се борят и миналогодишните бронзови медалистки – рускините Даря Чуракова и Ирина Глимакова.

В България са и №1, №3 и №4 в света при мъжете. Водачът в световната ранглиста Никита Бурмакин си партнира със Сергей Купцов. №3 в актуалната световна ранглиста – испанецът Антоми Рамос Виера, също е сред основните претенденти за титлата в партньорство с Герард Родригес. Италия отново има много силни отбори – №4 в света Томазо Джовани си партнира с №13 Микаел Алеси, а световният №8 Дорниао Бекачиоли играе с Давиде Бернуси. Французите Матьо Гигано и Тео Иригарай защитават титлата си, след като миналата година сътвориха сензация, превръщайки се в първата неиталианска двойка, която печели златните медали при мъжете в досегашните 12 европейски първенства.

Състезатели от 19 страни участват в Европейското по плажен тенис в Therma Village в Кранево. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Българската федерация по тенис получава признанието да бъде домакин на европейско първенство по плажен тенис за четвърти път. Членът на Борда на директорите на Тенис Европа Алар Хинт изказа специална благодарност към Българската федерация за развитието на плажния тенис и отличното организиране на шампионатите у нас и връчи на вицепрезидента на БФТ Огнян Илиев специален благодарствен плакет.

Европейското първенство по плажен тенис се организира със съдействието на „Банкя“, Power Ade, Asics, Grand Optics и Corteva.

Сподели публикацията