Slide
Slide

София. Всички пътници, пристигащи от България в Израел, ще бъдат подлагани на задължителна 14-дневна карантина, независимо от това дали са преболедували Covid-19 или имат поставени ваксини, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Мярката влиза в сила от 11 август 2021 г.

По информация на посолството ни в Тел Авив периодът на изолация може да бъде намален на 7 дни – след PCR тест с отрицателен резултат.

Остават в сила досегашните мерки за влизане на територията на страната. Пътуващите до Израел следва да представят документ за преболедуване на коронавирус или за ваксинация, както и за отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването. При пристигане в страната те подлежат на втори PCR тест.

Припомняме, че всички чужди граждани, пътуващи до Израел, трябва да получат предварително разрешение за влизане в страната.

Инструкции за подаване на документи за разрешение за влизане на чужд гражданин, който притежава виза за Израел, може да бъдат намерени на следния линк: https://govforms.gov.il/mw/forms/Req4flightConfirmation@piba.gov.il#!applicantDetails

Заявленията трябва да се подават до Службата на органа за населението или до консулската служба по местоживеене: https://www.gov.il/en/Departments/dynamiccollectors/israeli-consular-services?skip=0&utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral

Инструкции за пътуване до и от Израел с въздушен транспорт може да се намерят на: https://www.gov.il/en/departments/air-travel-covid19-israel

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефон: + 972 3 696 13 72, 259 и дежурен мобилен телефон в извънработно време: +972 547640089, както и на е-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията