Паунът Митко ще посрещне днес първите гости на екопарка
Slide
Slide

Балчик. Най-големият екопарк в Добричка област започва да посреща гости от днес. Паркът ще носи името „Геранеа“. Местността е очаровала още древните траки, които са наричали мястото „Долината на пролетта“ заради мекия си климат и вечнозеления район почти целогодишно, а римляните му дали името „Гераниум“ – здраве.

Именно от днес гостите на екокомплекса ще се наслаждават на здравословни разходки на площ от 7 000 декара, които са изцяло заградени. Екопаркът граничи със селата в община Балчик – Църква, Оброчище и Ляхово. Намира се само на 5 км от курорта „Албена“ и село Кранево, на 10 км от Балчик и на 35 км от град Варна.


Припомняме Ви, че стопанството вече има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите ще могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа.

Разходките ще бъдат с професионален водач и с продължителност до 3 часа, като е необходимо предварително записване при организирани групи. Има възможност и за индивидуални посещения.

Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване.

В екопарк „Геранеа“ има изградени пайки с маси сред природата, където туристите да почиват и да се насладят на аромата на билките, на звука на добруджанските щулчета. Изградени са вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно.

Паркът наподобява на множество национални резервати като Крюгер в ЮАР, Серенгети в Танзания, Амбосели в Кения и др. Тук очите срещат само зелена и девствена природа, която рисува необичайни пейзажи.

Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности, за тиймбилдинги, за групови и индивидуални посещения.

Предлага се и конен туризъм. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци. Домакините планират на място да има дегустация на местни вина, сирена, мезета, както и всички видове продукти на локални производители.
Красиви пауни и още много екзотични животни, които се разхождат свободно могат да зарадват очите на гостите на парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.

Малка част от огромната площ на парка с гледка към Ляхово

Почти всеки ден, посетителите и фотографи, които искат да вдигнат адреналина си, могат да успеят да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на добруджанския парк сред красивата природа.
Стопанството разполага с барбекю на открито, където след посещение гостите могат да отдъхнат или да опитат различни местни ястия. Подробна информация за посещение в парка може да получите на тел.: 0877 55 15 55.

Сподели публикацията