На ски на Витоша до 17 април, безплатни уроци по ски и сноуборд за децата до 12 години през ваканцията
На ски на Витоша до 17 април, безплатни уроци по ски и сноуборд за децата до 12 години през ваканцията
Slide
Slide
Slide
Slide

Много интересни събития предстоят до края на сезона – ретро олимпиада и фрийрайд състезание този уикенд

София. От Витоша ски обявиха плановете си за края на сезона – лифтовете ще работят без прекъсване до неделя /10.04/ и от 15 до 17.04 включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април.

Условията за зимни спортове в планината са добри, въпреки топлото време и силните ветрове в края на миналата седмица, като дори през последните 24 часа планината получи между 10 и 15 см нова снежна покривка.

От началото на тази седмица, до 8-ми април включително, всички деца до 12 години получават към билета си за Кабинковия лифт Симеоново – Алеко, безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна или „Първи стъпки в ските“ с включена екипировка. При желание децата да продължат обучението, родителите ще имат възможност да им закупят допълнителен урок в рамките на един час на промоционална цена от 30 лева.

Много интересни събития предстоят до края на сезона, като началото е този петък с първата по рода си „Ретро Олимпиада“ по време на финалното нощното каране за сезона. Събитието е свободно и всеки, който иска може да се включи в него, като е необходимо, да се запише предварително онлайн тук. Идеята на „РетрОлимпик“ е участниците да се представят със стари екипи, техника и стил на каране по три специално обособени трасета – слалом, бабуни и свободен стил, като ще бъдат оценявани от специално жури. Пистата ще бъде отворена за всички желаещи, които карайки ще станат свидетели на уникалното шоу!

На 9-ти април, събота предстои фрийрайд ски и сноуборд състезанието за малки и големи – Витоша X Lines, в което ще се включат някой от най-добрите родни фрийрайд скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи, които тепърва навлизат в този много интересен екстремен спорт. Официален медиен партньор на събитието е световно известния спортен канал „Extreme Channel”, който ще излъчи многократно специален репортаж от в над 40 държави по цял свят!

През последния уикенд за сезона на 16 и 17 април предстоят oще две много интересни събития – в съботния ден, Витоша за първи път ще бъде домакин на изключително атрактивното събитие „Stavri Invitational” с каране на ски и сноуборд през голям воден басейн, а в неделя ще има отворена сесия във Витоша сноупарк на Меча поляна с много музика, забавления и награди за най-изявените скиори и бордисти.

Сподели публикацията