Slide
Slide

Равадиново. Нов силен ход на Замъка на Георги Тумпалов преди летният туристическият сезон 2020 ще внесе екзотичен колорит по Българското черноморие, научи bgtourism.bg. Невероятно богатата колекция на Древната история на Египет, ще бъде представена в Замъка „Влюбен във вятъра“, Равадиново и то през целия летен сезон от 1 май до 30 септември.

Подробности научихме от Управителя на замъка Янко Кръстев: „Повече от година работим с нашите партньори от Кайро, за да привлечем най-силната експозиция, свързана с Египетската история. Това е най-високия клас на антични предмети, които са тематично представени под мотото: „Тутанкамон – една незавършена любовна история“. Изложбата в момента се провежда в Монреал, Канада, след което ще бъде показана в Арт галерията на замъка и ще може да бъде видяна от всички гости и посетители на замъка.

Всеки наш ход на пазара на туристическите услуги е на базата на постигнатите до момента резултати и основа за следващите стъпки. Така например всички посетители на изложбата ще могат със закупеният билет от изложбата да ползват значителна отстъпка за почивка или екскурзия до Египет. Изложбената зала  разполага и с уникален магазин за сувенири, свързани с древната история на Египет. Гостите на замъка ще могат да опитат и древната бира на фараоните по стара оригинална рецепта от над 4500 години преди Христа. Легендата от древността гласи, че колкото повече пиеш от бирата на боговете – толкова по-силно изразяваш почитта си към тях. Беше време вече „Влюбен във вятъра“ и „Незавършената любовна история на Тутанкамон“ да се срещнат след повече от 7000 години“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията