Компании от Европа и Азия се включват в строителното бизнес събитие на България
Компании от Европа и Азия се включват в строителното бизнес събитие на България
Slide
Slide
Slide
Slide

Изложението АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА стартира на 6 март

Един месец. Толкова време остава до стартирането на бизнес събитието на България за строителния бранш – изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА. Форумът ще „превземе“ залите на Интер Експо Център от 6 до 9 март, събирайки компании от няколко континента.

След обявяването на новата концепция на международния форум през 2018 г. показателите за тази година сочат, че 19-ото му издание ще бъде най-мащабното от десетилетие насам. „Върху площ от над 8500 кв.м. участниците ще разположат своите щандове, предлагайки иновативни продукти от цял свят“, коментират организаторите. През тази година, в която чувствително се увеличава международният характер на изложението, те отделят специално внимание на продуктовото сегментиране. Затова залите на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА са разделени по продуктовите направления: „Вътрешни и довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“.

Международна бизнес платформа

Залите на изложението ще обединят участници от Европа и Азия. Съвременни продукти, решения, иновации и ноу-хау ще демонстрират компании от България, Германия, Италия, Белгия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран, Индия.

Видно от профилите на чуждестранните участници, те се съсредоточават в няколко продуктови сектора. Компаниите от Полша и Румъния се представят предимно с метални керемиди, елементи за покриви и покривни конструкции. Английските и белгийските фирми ще се фокусират върху сектори „Врати“ и „Топлоизолации“, а китайските – върху врати и тръби. Участниците от югоизточната ни съседка Турция ще представят метали и метални елементи, гранитогресни плочки и решения за външното строителство. На АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА бъдат представени и турски фирми, които разполагат с мащабни производствени мощности у нас. От 6 до 9 март ще се състои и национално участие на фирми от Иран, които залагат в основата на своето присъствие керамиката. Този сектор ще бъде основен и в представянето на компаниите от Индия.

Във фокуса си АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА поставя потенциала на съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности, интериорните материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт и индустриалното строителство. Сред акцентите ще бъде и софтуерът, BIM, виртуалната реалност и реалното приложение на 3D-принтирането в рамките на строителния сектор.

Освен с мащабите си, изданието през тази година се отличава и с изключителната и интензивна съвместна дейност с основните браншови организации – Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Сдружение „Български врати, прозорци и фасади, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на професионалните озеленители в България, образователни институции.

От 6 до 9 март бизнес платформата на строителството в България, АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, ще събере представителите на сектора. Провеждайки се паралелно с изложенията SECURITY EXPO и WATER TECH EXPO, форумът ще създаде безпрецедентни условия за надграждане на бизнеса, създаване на нови контакти, усвояване на новите технологии и тенденции. Всички подробности за изложението ще откриете и на buildingweek.bg.

 

Сподели публикацията