Slide
Slide
Slide
Slide

Мелник. Жители на град Мелник запретнаха ръкави за уборка, тъй като в събота и неделя ще посрещнат стотици гости на традиционния празник на виното „Златен грозд“.

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция на 9 и 10 февруари, съобщи КМЕТА.бг. Богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник за сетивата. Специални гости на осмото издание на „Златен грозд“ ще бъдат Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ и талантливите Светла Дукатева и Цветелина Веселинова, които завладяха сърцата на жури и публика на фестивала „Пирин Фолк“ през 2017 и 2018 г.

Организаторите от община Сандански и Сдружение „За Мелник“ отправят покана към производителите на домашно вино да се включат в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“.

Всеки, който желае да провери качествата на вината от реколта 2018, следва да предостави 2 литра от еликсира. Пробите ще се приемат в кметството в Мелник в работните дни до 8 февруари, в часовете между 08:00 и 17:00 ч.

Сподели публикацията