Габрово/снимка община Габрово
Slide
Slide

Габрово. От днес до 17 октомври се забранява провеждането на туристически пътувания с организиран транспорт от област Габрово, обществените мероприятия – конгресно-конферектни събития, семинари, тиймбилдинги, изложения, конкурси, спортните и частни събирания като сватби и кръщенета на територията на региона. Фитнесите и спортните зали ще са затворени. В заведенията и търговските обекти не може да допуска повече от 1 човек на 8 кв. м.

В областта влизат в сила по-строги противоепидемични мерки

във връзка с нарастващата заболеваемост от Covid-19 на територията на област Габрово и проведеното заседание на Областния кризисен щаб. Районът е в „тъмночервената“ зона с над 500 случая на 100 000 души население. Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от капацитета си, гласи издадената заповед. До 17 октомври се прекратяват посещенията на балнео, СПА и уелнес центрове.

С пълния текст на заповедта може да се запознаете ТУК.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията