Slide
Slide

Добрич. Юбилейното 25-то издание на „Борса за семена и посадъчен материал“ на “Добрички панаир“ АД е факт! Лентата бе прерязана, а сред участниците са над 65 фирми.

По традиция старт на изложението бе даден с изпълнения на детската фолклорна студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Официални гости за откриването на борсата бяха народният представител Даниела Димитрова, Областният управител Красимир Кирилов, председателят на Общински съвет град Добрич Иво Пенчев, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, общинският съветник Зорница Михайлова, директорът на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол /ИАСАС/ Бистра Павловска, директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ инж. Десислава Иванова и временно изпълняващата длъжността директор на ДФ „Земеделие“ – Добрич, Грациела Павлова. На добър час и успех на изложителите пожела директорът на „Добрички панаир“ АЗ Звезделина Иванова.


Думи на благодарност към организаторите на изложението отправи директорът на ИАСАС Бистра Павловска, като подчерта, че един от приоритетите на държавната политика в отрасъла е за качествено производство на семена и посадъчен материал и стопаните отново и тази година ще получават помощ, за да могат имат качествена и конкурентна продукция. Павловска пожела това да е най-добрата стопанска година за всички производители.

Сподели публикацията