Червен мерцедес с румънска регистрация преминава през дизенфекционната система, която е покрита с ръжда
Slide
Slide

Кардам. За Bună ziua (Добър ден – на румънски език) посрещаме гостите от Северната ни съседка с Гранично контролен-пропускателен пункт в Кардам, който е в изключително грозно и окаяно състояние. Стари сгради, изпочупени стъкла или липсващи такива, неизползваеми бараки, които са изоставени от много години и с олющена вече боя, ръждясали огради и със стара дизенфекционна система за автомобили. Гледката повече прилича като след ядрения апокалипсис в Припят след трагедията в Чернобил или на сцена от изоставена местност за филм, отколкото да бъде лицето на страната ни пред Европейския съюз.

Грозният декор е голям срам за всички български граждани, които преминават, както и за всички служители на ГКПП-то, които са изключителни професионалисти в съвместната си работа с румънските колеги. Думите в този случай не могат да бъдат по-силни от снимките, които екип на BGtourism.BG направи на Гранично контролния-пропускателен пункт в Кардам (Община Генерал Тошево).

Добрата новина е, че огромните дупки на метри от границата (от българска страна), за които Ви съобщихме в навечерието на Коледа, са запълнени.

ГКПП „Кардам“ – грозната входна врата на България или как посрещаме румънците за Коледа и Нова година

Сподели публикацията