Огромна дупка зее на 200 метра от границата
Slide
Slide

Кардам. Граничният контролно-пропускателен пункт „Кардам“ на българо-румънската граница, входната врата на страната, е в окаяно състояние. Тези дни много румънци, които са избрали да посрещнат коледните и новогодишни празници в хотели в Балчик, Варна, Каварна, Албена, Шабла и в близките до границата луксозни голф комплекси, се озовават на гледка, която повече прилича на филм от ужасите вместо от граничен пункт на държава от Европейския съюз.

ГКПП Кардам

Изоставена сграда с изпочупени стъкла, неизползваеми бараки с паяжини и огромни дупки на самия път – още на входа на границата на България, посрещат гостите на страната ни. На първите 100-200 метра в страната ни има дупки, които са широки близо метър и cа дълбоки 30 сантиметра (виж водещата снимка под заглавието на публикацията), видя екип на BGtourism.BG.

„По-малки“ дупки на самия път и изоставената сграда насреща

„Подобни гледки ме карат да се срамувам, че съм българин. След като не могат да се справят с пътищата в страната, поне да оправят граничните пунктове, където чужденците добиват първи впечатления за държавата ни“, коментира Михаил Михайлов от Добрич, който със семейството си е избрал да откочи за ден до Констанца.
Преминавайки в Румъния разликата в състоянието на сградния и инфраструктурен облик е очеваден. Пътната настилка се поддържа и няма дупки, които да застрашат живота на пътуващите.

Пътят в Румъния на входа за България

„Не е нормално да има такива пътища в Европейския съюз. Идваме в България за лятна ваканция заради вашите плажове и хубави хотели, като тази година избрахме да бъдем и на Коледа в България. Вашите пътища са опасни и с големи дупки, затова внимаваме“, сподели Андрей Крету.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията