Slide
Slide

Условията за зимни спортове в планината са много добри

София. Обилните снеговалежи през последната седмица направиха условията на Витоша чудесни за всички любители на снежните спортове и зимната планина. Хиляди малки скиори и сноубордисти прекараха междусрочната ваканция на чист въздух сред природата и направиха своите първи стъпки в зимните спортове.

Сериозен интерес тази зима има към вечерното каране на писта „Витошко лале“, което се провежда ежедневно от 18:30 до 22:00 часа и предлага отлични условия за ски.

Цената на картата за нощното каране е 40 лева за възрастен, 30 лева за ученици, студенти и пенсионери и само 5 лева за децата до 12 години. Желаещите да карат трябва да стигнат до начална станция на лифт Лале 1, където има безплатен паркинг за всички посетители.

Прогнозата за края на седмицата е за слънчево и тихо време, чудесно за зимни спортове и разходки в планината. За всички пешеходци, ежедневно работи кабинковия лифт от Симеоново, за който се предлагат специални семейни билети, а шейните и домашните любимци са „добре дошли“ и не се таксуват допълнително.

За втора поредна година на Витоша работи специална зона за шейни, която бе обособена съвместно с фондация София Европейска столица, ползва се безплатно и ежеседмично се провеждат различни събития с анимация за най-малките. Зоната се намира на около 250 м. от хижа Алеко, пътеката е добре маркирана и много приятна за разходка.

От Витоша ски предлагат специални отстъпки за своите клиенти, като при наем на пълно ски или сноуборд оборудване, предоставят 15% отстъпка от цената на лифт картите, а ако ползват услугите и на ски учител, отстъпката става 20%.

Актуална информация за метеорологичните условия, отворените писти и съоръжения можете да откриете на www.vitoshaski.com.

Сподели публикацията