Slide
Slide

Добрич. Изискани френски ресторанти зареждат гъши дроб от добруджанска компания, чиято ферма се намира в село Стефаново. Годишно тя произвежда 20 тона от деликатеса, като 17 тона от продукцията отпътува за Меката на кулинарията. Заведенията, които се доверяват на родната ни фирма, професионални готвачи гъделичкат небцето на своите гости с гъшия дроб на „Златните патици“. Компанията у нас вече има 9 продукта и предлага пълна гама от патешко месо – гъши дроб, патешко магре, бут, крила, сърца, патешки дреболии, пастет от патешки угоен черен дроб, патешки маншон в собствен сос, и дp. Нейните патешки сърца са толкова търсени, че трудно може да угоди на всички ресторантьори, затова и зарежда само редовните си клиенти.

Турист от Германия превърна хотел в свой дом, по цял ден се глези със СПА процедури в „Терма палас“ (снимки+видео)

„Годишно във фермата ни в село Стефаново отглеждаме около 40 000 патици. Трудно може да удовлетворим всички ресторантьори, защото патешките сърца у нас са много търсени. В ресторантьорския бизнес, а и в домакинството, много се наложи и патешката мас. Пържените картофи с нея стават много вкусни. В България вече работим с близо 50 хотела в Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена. От миналата година на блок масата на туристите вече има и цели патици. Досега основно гостите на хотелите получаваха пилешко и свинско, но нашите нови партньори разнообразяват менюто на своите гости и дори бих казал, че по този начин вдигат нивото на обслужване“, заяви за информационна агенция bgtourism.bg Атанас Пантелеймонов.

Продукти на „Златните патици“ не могат да бъдат открити в големите хипермаркети, а само в бутикови магазинчета, квартални или в специализирани магазини за месни продукти. Основно зареждат в Североизточна България. Сред най-новите продукти на „Златните патици“ са патешки пръжки, които още с пускането им на витрината, са много търсени, както и варено-пушените бут, филе и магре.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията