На събитието в посолството ваканционно селище „Терма вилидж“ обяви, че изгражда футболно игрище и тенис център. Новите съоръжения ще бъдат готови да посрещнат спортисти през пролетта на 2020 година.

Москва. Огромен интерес предизвика презентацията на ваканционното селище в Добричка област – „Терма вилидж“, в посолството ни в Москва, на която присъстваха над 200 водещи турагенти, медии, бизнесмени, президенти на федерации и спортни клубове, треньори, състезатели, популярни личности в сферата на спорта и културата.

Те се запознаха с новите възможности за туризъм и провеждане на събития у нас. Всички гости бяха посрещнати по стар български обичай.

Поводът за представянето бе 5-годишнината на ваканционното селище, което за този период е посрещнало над 100 000 гости от цял свят. Посланикът на страната ни в Москва Атанас Кръстин присъства на събитието и поздрави българският комплекс за постигнатите успехи, както и че предоставят нови възможности за развитието на българо-руските взаимоотношения.

Футболно игрище и тенис център ще са сред новите допълнителни услуги на ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево, съобщи пред огромната аудитория изпълнителният директор Максим Секов.

Гордост за „Терма вилидж“ са ледената пързалка- третата по големина ледена пързалка в света на брега на море, за която са подадени документи за вписването й в Книгата за Световните рекорди на Гинес, както и красивия плаж с фин пясък и плитко море. Част от портфолиото на компанията вече са басейн с олимпийски размери и конферентна зала за събития и сватбени тържества. Днес това място за СПА, спорт и почивка в България е нова възможност не само за туроператорите, но и за летовниците, които търсят уютни, спокойни и сигурни места за почивка. Близостта до природен резерват Балтата – Зеленото сърце на Добруджа, осигурява на гостите чист въздух и ги зарежда с нова и позитивна енергия, подчертаха от туристическата компания днес. Здравословната ваканция се допълва с много възможности за семейна ваканция с мини аквапарк в комплекса, фитнес на открито и в зала, както и многофункционално спортно игрище. Навръх петата годишнина комплексът бе удостоен с престижното отличие за Медикъл СПА център на годината за страната ни от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Впечатляващият плаж бе избран през 2019 г. за провеждането на най-авторитетния форум в плажния тенис – Европейското първенство за мъже и жени.

„Футболното игрище ще бъде с изкуствена трева, а размерите му са 60/40 метра. Това ще даде възможност много детски футболни отбори да проведат своята подготовка и спаринг срещи. Кранево вече ще бъде и на тенис картата на България, тъй като през май 2020 година „Терма вилидж“ ще започне да посреща и тенис групи на първите си три корта с настилка шамот“, сподели Максим Секов. „Терма вилидж“ е ваканционно селище от затворен тип, състоящо се от два петзвездни хотела – „Терма палас“ и „Терма Еко вилидж“. На територията на комплекса има вили в италиански стил, както и тренировъчен корпус. Днес това място е любимо за туристи от цял свят, както и предпочитана дестинация в България за провеждане на културни, конгресни и спортни събития. Минералната вода е важен фактор за целогодишна почивка и термалните комплекси стават все по-търсени на руски пазар, споделиха турагенти. Те останаха очаровани от презентацията и бяха категорични, че „Терма вилидж“ отваря нова страница за руските туристи в България. За Кранево вече ще се говори не само за детски лагери, но и за почивка от висок клас, СПА комплекси с минерална вода и много възможности за спорт. Всички гости получиха рекламни материали и сувенири.

На финала на презентацията гостите бяха приятно сюрпризирани от организаторите с томбола с актрактивни награди. Имената на късметлиите бяха изтеглени от Атанас Кръстин – посланик на България в Москва, Димитър Цонев – генерален директор на Солвекс и Катя Жекова – аташе по туризма в посолството ни руската столица.

Символичните домакини на вечерта Максим Секов и Марат Рагимов изказаха огромна благодарност към Катя Жекова за помощта за чудесната организация и за подкрепата на туристическия бранш през годините с красив букет.

„Терма вилидж“ поздрави своите гости с изпълнения на български ансамбъл, който вдигна на крака руските турагенти и медии на дълго българско хоро.

Представителите на „Терма вилидж“  привлякоха вниманието на водещи руски медии в сферата на туризма.

По случай своя пети рожден ден ръководството на ваканционното селище в Кранево даде коктейл с вкусни хапки и ароматно българско бяло и червено вино в посолството ни в Москва.

Текст и снимки BGtourism.BG

Очаквайте изявленията на посланика и на специалните гости относно събитието в Москва.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA