Нови инфраструктурни проекти променят Поморие до следващия туристически сезон
Нови инфраструктурни проекти променят Поморие до следващия туристически сезон
Slide
Slide
Slide
Slide

Поморие. „Изграждане на плаващ музикален фонтан тип „Водно шоу” в Поморийски залив – гр. Поморие” е наименованието на проект на Община Поморие, който ще бъде реализиран по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

Чрез иновативна система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура, през деня фонтаните ще работят в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум 2 работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра. В определени дни от седмицата след залез слънце, ще има програма от минимум 5 бр. мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография.

Нова година в хотел “Фламинго гранд” в Албена

Съоръжението ще бъде закотвено на 25 м. от брега в морето, до крайбрежна алея и пешеходна зона, успоредно на бул. „П. К. Яворов“, само в активните летни месеци – от м. май до м. септември.

Крайбрежната алея, до бившия „Лимонаден цех“, също ще бъде рехабилитирана със средства по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020. Проектът предвижда подмяна на компрометирана настилка и на старите осветителни тела, подравняване на терена и презатревяване, както и обособяване на места за разходка и отдих.

5-звезден хотел във Велинград привлича туристи от цялата страна с комфорт, вкусна храна и лековита минерална вода

„До началото на следващия туристически сезон ще въведем приетия Генерален план за организация  на движението за град Поморие, като целта е въвеждане на максимална еднопосочност на улиците, за да бъде използван капацитетът на уличните платна и за паркиране на автомобили. Това включва и изграждането на нов паркинг в района на „Софарма“. Разработваме граници на зоните за паркиране, като по-големите свободни места ще се оформят като паркинги и ще бъде въведено платено паркиране, съобразено със сезонния характер на града ни и наплива от автомобили през лятото.“ Това каза кметът Иван Алексиев и допълни, че със средства от капиталовата програма на Община Поморие ще бъде изградено ново кръгово кръстовище до бившия Лимонаден цех, което ще разпределя трафика в три посоки – към центъра, към крайбрежната алея и към санаториумите, с което ще се ограничи влизането на автомобили в централната градска част на Поморие.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията