Slide
Slide

Чепеларе. В курорта „Пампорово“ и в планинското градче Чепеларе се асфалтират улици в навечерието на зимния туристически сезон. Двете дестинации ще посрещнат своите туристи с обновена инфраструктура.

За реконструкцията на централната улица в комплекса, намираща се в частта на Общината, са предвидени 2 800 000 лв. С други 3 000 000 лв. в курортния комплекс ще бъде изграден многоетажен паркинг в имот публична общинска собственост – предвижда се това да се случи през 2022 г.

Средствата са от целевата субсидия в размер на 6 800 000 лв., отпусната на Община Чепеларе с решение на Министерски съвет от 9 декември 2020 г.

Останалите 1 000 000 лв. са предназначени за реконструкция на улична мрежа и съоръжения в гр. Чепеларе. Със същото решение допълнителни средства, предназначени за значими проекти, получиха още 6 от общините в област Смолян. Общият размер на допълнителните трансфери за 7-те общини е 23 316 000.

До момента в к. к. Пампорово са положени 6 756 кв. м. нов асфалт, 88 м. нови бетонни бордюри и са подменени 300 кв. м. тротоари.

В Чепеларе в момента се работи по 5 улици – „Цар Иван Асен“, „Никола Чичовски“, „24 май“, „Младост“ и „Спортна“, като всички те ще бъдат завършени преди зимния сезон. По ул. „24 май“, която беше в особено лошо състояние, са поставени 2 400 метра нови бордюри със съответните тротоари, предстои полагането на  8 100 кв. м. нов асфалт по пътното платно. Където е необходимо, бяха изградени подпорни стени и нова ВиК структура.

От Община Чепеларе съобщиха, че получават допълнителни 1 500 000 лв., като това става с постановление на Министерски съвет от четвъртък, 4 ноември 2021 г.
Средствата са предназначени за основен ремонт на водопровод и ремонт на улици на територията на общината.

„По-голямата част от сумата ще бъде изразходвана за ремонти в селата на територията на общината“, заяви кметът на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев в коментар по темата.

Ще се огледа на място, заедно с кметовете и кметските наместници и с експерти от Общинска администрация, и ще се прецени какво може да бъде отремонтирано или изградено в рамките на възможностите, които ни дава този допълнителен трансфер.

Допълнителни средства с това постановление на Министерски съвет получават общо 55 общини в страната. В област Смолян това са Смолян, Девин, Неделино и Чепеларе.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията