Варна, снимка Руслан Йорданов

Варна. Варненската туристическа камара излезе с декларация относно имиджа на Варна като туристическа дестинация заради повредения тръбопровод за отпадъчни води.  „Изразяваме категоричното си неодобрение относно развихрилата се в медиите и в социалните мрежи негативна кампания“, категорични са от организацията.

ДЕКЛАРАЦИЯ

От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара изразяваме категоричното си неодобрение относно развихрилата се в медиите и в социалните мрежи негативна кампания по повод повредения тръбопровод за отпадъчни води във Варненското езеро. Към настоящия момент специалисти от водолази и наземен персонал работят активно в авариралата зона и тръбата е успешно затапена и обезопасена.

Обявените официални данни на РЗИ и компетентните контролни органи категорично посочват, че пробите от морската вода край плажовете в курортите са с отлично качество, а край Офицерския и Аспаруховия плаж – с добро.

Точно сега, когато кризата с Covid-19 застрашава сериозно стабилността на туристическия бранш, е нужно да се акцентира върху сигурността и спокойствието за всички входящи туристи по Северното Черноморие. Сензационни и необосновани новини, свързани със замърсено море и плажове, въздействат крайно негативно не само от маркетингова гледна точка, но и от здравна такава.

Призоваваме институциите и варненската общественост да се обединят и да подкрепят  Варна като чиста и безопасна дестинация за туризъм и бизнес.

Очаква се активният летен сезон 2020 г. да започне през втората половина на месец юни. Хотелите, ресторантите и другите посещавани от туристи обекти са подготвeни да работят според всички противоепидемични мерки. Прогнозите са за кратък, усложнен от епидемичната обстановка сезон, в който всеки един гост на региона е важен!

Нека бъдем солидарни и да се обединим около усилията на най-засегнатия бранш – туризма. Чрез всеобща подкрепа можем да затвърдим позициите си на безопасна туристическа дестинация. Всички се намираме на борда на една и съща лодка.

Точно сега българският туризъм силно се нуждае от доверие. Заслужава да му го дадем!

Илин Димитров, председател
на Варненска туристическа камара

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК