Йорданка Христова, снимка Шоуто на Слави
Slide
Slide

Созопол. Тази вечер от 20.00 ч. официално ще бъде дадено началото на новия туристически сезон в Созопол с концерт на любимката на българската публика Йорданка Христова. Заедно с вечните хитове на темпераментната изпълнителка, публиката ще се наслади и на нови парчета, както и на френски шансони.

С откриването на сезон Лято 2019 на сцената на амфитеатър Аполония ще бъде открит и Девети Международен Франкофонски фестивал „Солей”. Бляскавото събитие за пореден път дава началото на фестивалното лято в Созопол и прави съпричастни жителите и гостите на града с най- добрите образци на европейската култура и изкуство.

Фестивалните събития на франкофонския фестивал ще започнат през деня с откриване на фотоизложба „Наследството на древната Кавказка Албания: Традиция на мултикултуризма в Азербайджан“. Изложбата се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България и ще бъде открита от 15.00 ч. в Археологическия музей.

Специално е участието на Азербайджан в програмата на фестивала. Отново Археологическият музей ще бъде домакин на пъстрото и интересно събитие, което се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България. На традиционната за фестивала „Солей” чаена церемония ще бъде представена част от културата и кухнята на Азербайджан

Сподели публикацията