Бейзат Туналъ
Slide
Slide

София. „В тези трудни времена и наложилите се външни обстоятелства, имаме нужда да получим онези позитивни промени, които така силно очакваме. Добре знаете, че Тез Тур България се занимава с няколко на брой дейности: входящ, изходящ и вътрешен туризъм! Успешно се развиваме на вътрешния пазар и във входящия туризъм. За нас една от първоосновните дейности, която е от особено значение, е именно входящият туризъм“, съобщи за Bgtourism.bg генералният представител на TEZ TOUR България Бейзат Туналъ

Той посочи, че от години осъществяват 5 важни дестинации към нашето Черноморие – това са Латвия, Естония, Литва, Република Беларус и Русия. „През сезона на 2021 година посрещнахме туристи най-вече от Прибалтика. Също така имахме и голям интерес от българи, които също предпочетоха почивка из всички курорти на Черноморието. За 2022 година полетната ни програма на двете морски летища е доста по-засилена-увеличена от Литва, Естония, Латвия, Москва и Санкт Петербург. Ранните ни резервации в сравнение с миналата година нямат нищо общо, вървим доста добре, заетостта надвишава 10% от заложенето. Надяваме се да не се появат някакви сериозни пречки, подобни на миналогодишните ограничения“, каза Туналъ.

Списанието на Bgtourism.bg вече e и във VIP салоните на морските ни летища

„Щастливи сме от факта, че даваме значителен принос за българския туризъм чрез Източна Европа и Русия. От 17 май ще очакваме пристигането на първите гости от балтийските страни, запълнените програми от тези държави са близки по степен на нивото на сезон 2019! Без значителна промяна засега, ще продължат да ни липсват туристи от Беларус, но сами знаете, че причината за липсата на Беларус е от политически характер и събитията не зависят от нас. Също така се запазва интересът за почивка на българи в родната страна“, добави шефът на Тез Тур България.

„Запитванията и резервациите са с една идея по-големи спрямо 2021 г. Интересът към дестинации Турция и Египет продължава да се засилва. Както във вътрешния туризъм, така и в изходящия, се забелязва увеличение в обема на ранните резервации най-вече за Анталия. Има лек ръст на цените в Турция, но ползвайки отстъпките по ранни записвания, клиентите успяват да компенсират разликите. Като стана дума за ранни записвания, искам да наблегна на условията, които предоставя Тез Тур България: Продължаваме с осигуряването на застраховка „Отмяна на пътуване“ с цел минимален риск от финансови загуби“, заяви Туналъ.

Новият брой на списанието на Bgtourism.bg от днес е на световното изложение „Експо 2020“ в Дубай

„Програмите за Египет и Тенерифе се предлагат с включена такава застраховка в пакетните цени, а програмите за Анталия са с гарантирано почти пълно възстановяване на сумите при положителен тест за Covid 19, направен за самото пътуване.

Планираните програми за 2022 включват: Турция – полети от София и Варна за Анталия; Египет – Полети от София и Варна до Хургада, от София до Кайро с Хургада и до Шарм-Ел Шейх; Гърция – полети до о. Крит, о. Родос, о. Корфу, о. Санторини; Испания – полет до Тенерифе и Италия с екскурзионна програма в Римини. Също така, предлагаме индивидуални екзотични програми за Дубай, о. Пукет и Малдивите. Чрез всичките си офиси Тез Тур ежегодно изпраща туристи до повече от 30 дестинации и може да посочим, че никоя страна не е управлявала процеса на пандемията по-добре от Турция. Бързите мерки, стандарти и проверки осигуриха високо доверие на пазарите. Въпреки че бяхме в трудни времена, ние продължихме да изпращаме туристи в Турция като туроператор със стабилни позиции в бранша“, посочи генералният представител на TEZ TOUR България Бейзат Туналъ.

„Турция продължава да залага на безопасния туризъм. Сертификатът, който издават местните власти на хотелиерите, остава постоянен. Смятаме, че пандемията постепенно ще отшуми, като някои правила ще отпаднат, а други нови ще се появят. Възможно е да въведат нов специален сертификат за безопасен и зелен туризъм. Убедени сме, че Турция ще продължи да бъде приоритетна и изключително желана дестинация за нас при каквито и да е обстоятелства“, смята Туналъ.

Сподели публикацията