Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена, Варна. Сред множеството прекрасни места по Черноморието Св. св. Константин и Елена се откроява с благородния си стил на първи български курорт. Създаден преди повече от 110 години, той продължава наложената през годините линия на традиционна елегантност, свързана с природното водно богатство, типична за класическите европейски SPA центрове.

Съвременната концепция на курорта слага в центъра на преживяванията една ваканция за ценители, фокусирана върху wellness възможностите за отдих край морето – морелечение, балнеология и SPA туризъм. Самото разположение на комплекса дава възможност да се черпи с пълни шепи от изобилието на природата. Вековните иглолистни и широколистни дървета са емблеми на местността, а седемте минерални извора захранват басейни и високотехнологични съвременни SPA комплекси, в които грижата за здравето преминава през естетското потапяне в красотата на морския пейзаж.

През 2022 г. се навършват 50 години от откриването на Варненското златно съкровище

Модерните хотели предлагат пълноценна грижа, която превръща ваканцията в обновяващо духа и тялото преживяване. Денят на един гост на комплекса може да започне с морски приключения на живописния бряг, комбинирани с лечебни процедури в някой от многобройните SPA центрове и да продължи с лек обяд, приготвен от свежите дарове на българската земя. След това може да отскочи за шопинг до морската и фестивална столица на България – Варна, която е само на 8 км и предлага всекидневни срещи с музиката и изкуствата в своите реномирани музеи, концертни зали и галерии и световноизвестния си Летен театър – сцена на първия и най-престижен в света Балетен конкурс.

Околността на Св. св. Константин и Елена също изкушава с покани за дневни екскурзии. В близост е историческият Аладжа манастир – издълбана в скалите обител на християнската вяра, за която се разказват легенди и до днес. Неустоима за любителите на градинския разкош е Ботаническата градина, която радва сетивата от пролетта до есента с великолепните си колекции от ириси и рози и с възможностите за конна езда.

А вечерите в курорта са нежни – с гурме вечеря с изтънчен средиземноморски вкус в стилен ресторант с шеметна гледка към вълните или с концерт на открита сцена под звездите с музиканти от цял свят, гостуващи на Международния музикален фестивал “Варненско лято” – един от най-дълголетните фестивали в Европа.

Euronews: България e топ дестинацията за уелнес почивки през 2022 г.

Празнични събития изпъстрят дните на гостите, като ги запознават с националната култура. Фолклорни ансамбли радват с жизнерадостни изпълнения, оперни, куклени и балетни спектакли представят постиженията на българските певци, актьори и танцьори, а произведенията на скулпторите слагат своя артистичен отпечатък сред алеите на комплекса. Фермерските пазари запознават туристите с най-чистата еко продукция на родните производители, която влиза след това в произведенията на шеф готвачите в Кулинарна фиеста. Специален тематичен акцент са празниците на гроздолечението, виното и SPA терапиите.

Св. св. Константин и Елена е морският курорт, в който и четирите сезона дават прекрасни възможности за пълноценен отдих. Дори и през зимата можете да си доставите рядко срещаното удоволствие да се потопите в горещия басейн на най-големия воден комплекс и да съзерцавате разбиването на вълните в заснежения бряг. Това е богатството на първия български курорт и то е високо ценено от търсачите на щастливи мигове в хармония с природата.

Сподели публикацията